Nieuwe website - Is dit van jou.nl - toont gestolen spullen

 

    

Archief

 

Zoeken

 

Contact

 

Disclaimer

 

 

 

 

 

Maandag 10 november 2008

Nieuwe website - Is dit van jou.nl - toont gestolen spullen

 

Hollands-Midden - Politie Hollands Midden start de website www.isditvanjou.nl om gestolen spullen te herleiden naar de rechtmatige eigenaren. De website www.isditvanjou.nl toont spullen die zijn aangetroffen bij een verdachte die eind september werd aangehouden. De verdachte afkomstig uit Leiden had een groot aantal spullen in zijn bezit waarvan het vermoeden is dat ze gestolen zijn.

Groot aantal spullen
23 horloges, 17 mobieltjes en spullen variŽrend van een digitaal fotolijstje tot een zakmes worden op de website getoond. De 86 getoonde artikelen konden niet herleid worden naar de rechtmatige eigenaren. De politie nodigt daarom gedupeerden van een woninginbraak uit om de spullen op de website te bekijken. Mogelijk dat hun gestolen spullen er tussen staan.

De website dient twee doelen. Ten eerste wil de politie de spullen weer terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren. Een aantal van de apparaten en sieraden hebben nog (emotionele)waarde. Ten tweede wil de politie kunnen aantonen dat de verdachte betrokken is geweest bij uiteenlopende inbraken of dat hij de spullen heeft geheeld. Op het eerste gezicht staan er daarom ook minder waardevolle spullen op de website. Onder deze categorie valt bijvoorbeeld de linnentas met de afbeelding van een baby. Mogelijk dat deze tas tijdens een inbraak is weggenomen. Wanneer de rechtmatige eigenaar de tas herkent en zich meldt, dan kan het een nieuw impuls zijn voor de recherche om verder onderzoek te doen.

Bezit aantonen
Personen die hun eigendommen herkennen moeten dit aan de politie kunnen aantonen. Dit kan door middel van een aangifte of door een ander bewijsmateriaal, zoals bijvoorbeeld fotoís of een aankoopbewijs.

Aanmelden voor nieuwsbrief
De website zal, bij succes, vaker worden ingezet om gestolen spullen terug te kunnen brengen bij de rechtmatige eigenaren. Personen die op de hoogte willen blijven van deze nieuwe ontwikkelingen, kunnen zich op de site aanmelden voor de nieuwsbrief.
 

 

Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Foto's mogen niet gekopieerd,

verspreid en/of op een andere websites worden geplaatst, zonder toestemming van de maker!